Jarmuż to cenne warzywo, zawiera dużo białka i witaminy C, a
także karoten, witaminy z grupy B oraz witaminy PP, E, K i H, sole
mineraln (wapń, fosfor, żelazo, potas i magnez). Liście jarmużu można
jeść na surowo (na przykład w postaci surówek), gotować, zapiekać,
smażyć, mrozić i konserwować. Jarmuż to warzywo lekko strawne, polecane w
diecie osób starszych i dzieci.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
WROTYCZ na kleszcze i inne robaki. Właściwości i zastosowanie wrotyczu ...
-
Smutna twarz. Jak rozpoznać depresję po twarzy? Depresja staje się powszechnym zjawiskiem w naszym społeczeństwie. C...
-
Wiek kręgosłupom nie szkodzi Jesteśmy cywilizacją ludzi, prowadzących mało ruchliwy tryb życia. Brak ćwiczeń i nieprawidłowe odż...
-
Trądzikowa mapa twarzy. Skąd biorą się pryszcze na twarzy? Każdego dnia pojawiają ci się nowe pryszcze, a Ty...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz