sobota, 18 czerwca 2016

Warzywa do obiadu – fasolka, brokuła,pieczarki

Warzywa na ciepło
Warzywa do obiadu – fasolka, brokuła,pieczarki

Warzywa na ciepło
Składniki:
Zielona fasolka szparagowa- zimą pozostaje opcja mrożonych
Brokuły
Pieczarki
czerwona cebula
oliwa
sól, pieprz, papryka słodka, czosnek suszony
Wykonanie:
Fasolkę i brokuły gotujemy w osolonej wodzie. Fasolkę i brokuły gotowałam odzielnie w dwóch osobnych garnkach. Najlepiej aby były średnio miękkie.
Pieczrki kroimy na ćwiartki i dusimy na patelni( można na maśle lub na wodzie) na tyle aby woda z nich odparowała a same pieczarki lekko zmiękły.
Cebulę kroimy w kosteczke.
Wszystkie warzywa łączymy razem w misce, skrapiamy oliwą, doprawiamy do smaku przyprawami, tyle ile lubimy.
Gotowe :-)
warzywa do obiadu
 ze stronki:
http://panikucharka.pl/surowki/warzywa-obiadu-fasolka-brokulapieczarki/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

WROTYCZ na kleszcze i inne robaki. Właściwości i zastosowanie wrotyczu ...