To się stanie z twoim ciałem kiedy będziesz jeść 3 jajka dziennie
Zaufaj nam! Jeśli zjesz trzy
jajka codziennie na śniadanie, będziesz nie tylko zdrowszy, ale także
zapewnisz sobie ochronę przed wieloma chorobami. Jaja są naprawdę
potrzebne w naszym codziennym życiu.
Przewiń w dół stronę i poznaj różne korzyści zdrowotne płynące z dodania jaj do swojej diety.
Przewiń w dół stronę i poznaj różne korzyści zdrowotne płynące z dodania jaj do swojej diety.
NIE MUSISZ SIĘ MARTWIĆ O POZIOM CHOLESTEROLU SPOŻYWAJĄC JAJKA
Jaja zawierają tylko 180-186 mg. cholesterolu, podczas gdy sama wątroba produkuje prawie 1000-2000 mg cholesterolu każdego dnia
JEDZENIE JAJEK WZMACNIA TWOJE KOŚCI
Jaja są bogate w witaminę D i
wapń. Witamina D reguluje wchłanianie wapnia i fosforu w organizmie,
które zapewniają nam silne kości i zęby.
SAMI DIETETYCE ZALECAJĄ SPOŻYWANIE JAJ KAŻDEGO DNIA
Oprócz wzmocnienia kości,
jedzenie jajek pomaga w przyroście mięśni. Ilość białka w dwóch
jajkach jest równoważne jednej porcji mięsa. W ten sposób jaja
zapewniają korzyści zdrowotne związane ze spożywaniem mięsa, ale bez
dodatkowego zbędnego tłuszczu
JAJA POSIADAJĄ SKŁADNIKI ODŻYWCZE ZAPEWNIAJĄCE WZROST ORGANIZMU
Jaja zawierają ryboflawinę, kwas foliowy, fosfor, żelazo, selen, magnez, witaminy A, E i B6
POMAGAJĄ W UTRACIE ZBĘDNYCH KILOGRAMÓW
Jajka są źródłem składników
odżywczych oraz witamin, które zawierają znaczną ilość kalorii
niezbędnych naszemu organizmowi każdego dnia, przez co ograniczamy nasze
posiłki, a to pomaga nam w utracie zbędnych kilogramów
NAJLEPIEJ ZJADAĆ JAJKA NA ŚNIADANIE
Po przeprowadzonych badaniach
okazało się, że jedzenie 3 jajek na śniadanie w znaczącym stopniu
powoduje, że w ciągu dnia mamy mniejszą ochotę na podjadanie.
ZAPEWNIAJĄ BARDZO DOBRY WZROK
Żółtka jaj zawierają duże ilości
luteiny i zeaksantyny, który zmniejsza ryzyko zaćmy i zwyrodnienia
plamki żółtej. Jaja są także bogate w witaminy A, której niedobór
powoduje ślepotę
JAJA SĄ BOGATE W WYSOKIEJ JAKOŚCI BIAŁKO
Białko jest bardzo istotne
przy odchudzaniu, kształtowaniu mięśni, a także w kontrolowaniu
nadciśnienia. Jedno duże jajko zawiera 6 gramów białka.
MOGĄ ZMNIEJSZYĆ RYZYKO WYSTĘPOWANIA CHORÓB SERCA
Teraz po przeczytaniu tego artykułu warto wprowadzić jajka do swojej codziennej diety i zjadać je najlepiej na śniadanie
ze stronki:
http://www.opowiastka.com/to-sie-stanie-z-twoim-cialem-kiedy-bedziesz-jesc-3-jajka-dziennie/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz